”Support your locals”

Det har vi haft som filosofi ett tag nu. Så istället för att alltid handla på t.ex. stora elektronikkedjor ”långt” hemifrån, så stödjer vi den butik som ligger närmast. Lite dyrare blir det, men å andra sidan så får vi toppenservice där. Det är värt en hel del för mig/oss.

Idag besökte vi Sparbanken i Tranemo. Jag blev ny kund där och när vi väl har flyttat dit så kanske jag utökar med nåt mer konto och ev. ett bankkort också. Beroende på service så kan vi tänka oss att byta bank helt senare – vi får se. Att det finns ett lokalt bankkontor kvar i samhället tycker jag är bra. Visst, det är mycket sällan som jag går in på ett kontor, men så länge som det finns kvar så är jag kund. Ni vet – inget är skrivet i sten… ;)

Banktjänstemannen var ung och glad. Ett fint första intryck av personalen där. Efter mötet så åkte vi till Tranemo hembygdspark och drack vårt termoskaffe med tillbehör.

8 kommentarer på “”Support your locals”

  1. Så gör vi också … tyvärr så gick ändå vår allra bästa och äldsta affär (hade funnits sedan 50-talet) där vi alltid köpt tv, radio, stereo, fotogrejor ja elektronik i allmänhet i konkurs under pandemin. Just det där med servicen dom erbjöd … den bästa man kan tänka. Vi är många som saknar dom men tyvärr så blev det nog svårare och svårare i konkurrensen med näthandel och de stora elektronikjättarna och så kom då pandemin … :(

    Gilla

    1. Så tråkigt att den där affären inte klarade sig.
      Likadant var det i Borås. De två butiker som jag brukade handla kläder i, de stängde.
      Så pandemin krävde helt klart sina ”offer”.
      Tack Anita

      Gilla

  2. Fick lite dåligt samvete…. Inte för att vi handlar ofta… och mat, det inhandlas i Hestra eller Tranemo. Dock sällan i vår egen lilla butik i Grimsås, Lifvs….antagligen för att vi bor utanför samhället. Men … tänkte byta mobiltelefon… och köpa den på en Elgigant. Finns säkert en Samsung till mig i Tranemos anrika elektronikaffär också. Får tänka om där.
    Handlade i Tranemo idag. Kollade på ert och Bengts bygge. Jistanes! Högst uppe på taket jobbade två man…. att de bara vågar. Det var ju en bra bit ner till den säkra zonen…
    Ha det gott!

    Gilla

    1. Den där elektronikaffären passerade vi idag. :)
      Jag som lider av höjdskräck kan nog få problem m balkongen – får höjdträna.
      Vi tänker supporta så mycket som möjligt. ICA/Willys, frissa, gym, nämnda elektronikaffär, m.fl.
      Vi har ju liksom 100-150 meter till allt.
      Tack Anna-Lena

      Gilla

  3. Det är en bra inställning och nu får jag lite dåligt samvete. Jag brukade försöka tänka så men de senaste åren har det mest blivit inköp på internet. Jag blev glad när min närmaste ica-butik började med hemleveranser men när jag upptäckte att de dels tar 7 kr mer för en liter soygurt än i den större butiken och att nästan 5 av de kronorna är ett extra pålägg för hemleveransen utöver den avgift man får betala för samma sak, då blev jag lite sur. Soygurten kostar ca 32 kr vid köp i butiken men ca 37 om man får den hemlevererad. Fult tycker jag. Det borde räcka med avgiften för hemleverans. Det är den enda butik jag skulle kunna handla lokalt i och det tappade jag lusten att göra. Men jag börjar säkert handla där igen när jag tycker att det känns bra att sluta med hemleverans.

    Gilla

    1. Det tycker jag inte att du behöver ha Ingrid.
      De som man ska stötta måste också vara någon/några som man ViLL stötta = de måste också göra sin del. T.ex. som vår el-butik, bästa kunniga servicen.
      Man vill inte bli lurad eller dåligt bemött – där går gränsen.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.