I Nossans dalgång

Fast på en kulle. Väderrapporten säger att ett ordentligt lågtryck skall dra in under dagen. Utflyktssugna som vi är så packar vi ändå kaffe”korgen” och sticker iväg. Vi hinner fotografera det vi hittat, innan nämnda lågtryck drar in.

Det är så kul att bli överraskad. Men man måste också vara beredd på att inte alla vägar till höger och vänster, som man svänger in på kan generera något som man fastnar för – ett öppet sinne och viljan att utforska det mesta, det är en fördel helt klart.

Som här, Lundskullens gravfält i Nossans dalgång. En skylt som säger; gravfält – hur spännande kan det vara. Men på långt håll är det ändå något med den där kullen som ser speciellt ut. Det stämde! Helt täckt av fint högt gräs och med massvis av blåklockor och andra blommor. Å så de där gamla stenarna.

Kollar bara om min nya kaffemugg matchar färgen på infotavlan. ;)

11 kommentarer på “I Nossans dalgång

  1. Superfina bilder. Nu måste jag bara lokalisera Nossan, och Lundskullen… och undersöka- Kand et finnas några geocacher där, för då finns det dubbla anledningar att besöka platsen.

    Gilla

      1. Och det fanns en geocache där, samt några till i Härene… och en runda i Lagmansholm…. och så kan vi åka över Carpe diem i Od hemåt. Åker i morrn om vädret inte är för regnigt! Supertack för bra tips!

        Gilla

  2. Nja, muggen går inte riktigt i infotavlans kulör. Antingen får du köpa ny mugg eller så måste infotavlan målas om. Någon jävla ordning måste det vara i en dalgång! som Hermansson sa.

    Sköna bilder av en fridens plats.

    Gilla

  3. Så fint där var! Vilken tur ni hann innan lågtrycket drog in. Härlig bildkavalkad. Gillar speciellt de med alla blommor vid stenarna. Blommor som växer vid stenar är jag svag för :)

    Gilla

  4. Vilka härliga bilder! Det är något visst med fina blommor i förgrunden och något annat spännande, som dessa stenar, där bakom. På första bilden ser jag en stående and, som lutar näbben mot bröstet, i den bakre av stenarna :D Fina landskapsbilder med gräs, stenar och allt annat vacker runt omkring. Jag vet inte om din mugg bleknar med tiden men ifall den gör det kan du kanske åka tillbaka om några år och se om färgerna stämmer. Men haha, nu tänkte jag inte riktigt klart. Det är nog inte bara färgen på muggen som bleknar i så fall :D

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.