Motel L i Lund

Uppiggande!

En dryg halvmil från stadskärnan ligger ”hotellet” (motell associerar jag med en helt annan typ av enklare boende), i området som heter Brunnshög.

Ett väldigt expansivt område. Otaliga företag och även boende, som synes på denna bild.

En Irish coffee – när drack jag det senast. Har inte druckit många överhuvudtaget i livet, men den här var ljuvlig. Skybaren uppe på 12:e våningen, den ville vi inte missa.

Utsikten åt andra hållet, mot Lund.

Tänk att Lund har satsat på att bygga/dra en helt ny spårvagnslinje genom stan. Den kunde man hoppa på bara 100 meter från hotellet och enkelt ta sig de 5,5 kilometrarna ner till Lunds Centralstation. Så smidigt! Då slipper man krånglet med att försöka hitta parkering i citykärnan.

8 kommentarer på “Motel L i Lund

 1. Vad trevligt med en hotellvistelse och ett besök i Lund. Det var verkligen en uppiggande och färgglad interiör i hotellet och i sovrummet hamnar man nästan i ett akvarium. Hoppas ni kunde sova gott även om färgsättningen kanske inte var direkt vilsam. Kul och fin var den i alla fall :D

  Gilla

 2. Undrar om det är den byggnaden som syns så tydligt när man kör på E6.? Har tillkommit på senare år. Lund var en ofta besökt stad i början av seklet. Äldsta dottern gick sin psykologutbildning där.
  Yngsta sökte sig också till Lund, där både syster och dåvarande pojkvän fanns.
  Hon blev kvar… även om hon snabbt flyttade till Malmö.
  Lund är en riktigt fin stad.
  Ha det fint!

  Gilla

 3. Jag håller med om att motell i min hjärna känns enklare. Men det är väl närheten till vägen som avgör om det är hotell eller motell har jag för mig. Oavsett, skönt slippa köra inne i stan och ändå enkelt kunna ta sig dit. Hoppas ni sovit gott oxå, det är ju ändå viktigast :)

  Gilla

 4. Lund är min födelsestad men för mig är det endast stadskärnan som är själva Lund. Är där då och då vid skånebesöken – det är en fin liten stad tycker jag!

  Motell är efter amerikansk förlaga och introducerades väl i Sverige någon gång på femtiotalet tror jag. Ordet är en sammanslagning av ”motor” och ”hotell”, de var mycket riktigt placerade i anslutning till större vägar. Ett klassiskt motell består av en huvudbyggnad med reception och möjligen en enklare typ av restaurang. Och med alla rum placerade i rad efter varandra med den egna parkeringsplatsen direkt utanför dörren.

  Gilla

  1. Ja, det är den typen av boende som jag ser framför mig, när jag hör ordet motell.
   En 12-våningsbyggnad känns inte helt klockrent.
   Kanske vill kedjan bara sticka ut, namnmässigt.
   Har för mig att det ligger ett Motel L i Hammarby sjöstad också (och även på flera andra orter).
   Lund kan jag absolut tänka mig att besöka igen. :)
   Tack Monica

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.