Sista dagen som husägare närmar sig

Nu har vi under några dagar ägnat oss åt att städa hela huset och allt börjar bli klart för att lämna över nycklarna till den nya unga ägarfamiljen.

Ett besök återstår till platsen som har varit vår adress i nästan 40 år, då med släpkärra för att lasta på det allra sista som skall till återvinningen och ta med alla städattiraljer hem. Då ska vi också fixa till trädgården en sista gång så att allt blir fint tills de nya ägarna flyttar in.

Jag tittar sällan bakåt och jag är inte särskilt nostalgisk eller fäst vid platser/boenden, men man vet aldrig vad som sker framöver. Kanske drabbas jag av det stora vemodet helt plötsligt, när jag kan börja slappna av…

Hej då huset, hej då trädgården & hej då alla grannar! ♥

12 kommentarer på “Sista dagen som husägare närmar sig

 1. Minns hur jag grät floder den sista kvällen hemma, då, när grannarna kom i samlad tropp och var finklädda och skulle säga hej då. Men efteråt kändes det så bra. Aldrig, inte en endaste gång, har jag ångrat mig. Men vemodigt var det! (Bilden är sååå fin!) /Elisabet

  Gilla

 2. Att bo på samma ställe i 40 år gör säkert att en sätter en del rötter som måste dras upp vid en flytt och det är nog kännbart. Jag har ju aldrig bott så länge på ett ställe (hittills), då jag älskar att flytta och uppleva nya platser, boa in mig och skapa nya förutsättningar.

  Gilla

  1. För mig känns det inget särskilt (än). Lite mer vemodigt för maken.
   Det här är min 5:e adress (snart blir det den 6:e när vi flyttar definitivt inom Tranemo) i livet.
   Vissa flyttar ofta – en del aldrig.

   I mig bor det en ”projekt-personlighet” som jag tror kommer att gilla det som sker framöver, att få fixa till den nya lägenheten (tillsammans med maken) i december och ordna så att allt blir så bra som möjligt för oss där.
   Vi vet redan nu att vi skall göra oss av med många fler saker, i och med att nästa lägenhet är 20 m2 mindre än den vi bor i nu. Jag gillar att rensa och röja så det passar mig perfekt.

   Tack Anna

   Gilla

 3. Det kommer säkert att kännas lite vemodigt efter så lång tid och med många minnen. Men ganska direkt blir man så engagerad i att skapa sig det nya hemmet så ni har ju så mycket roligt framför er! Vi har heller aldrig ångrat någon flytt – det har varit bra och välgrundade beslut. Däremot saknar jag vårt franska liv väldigt mycket – det Sverige vi kommit hem till är inte det vi lämnade och det känns trist. Hade besök av min franska dotter med man och barnbarnen igår så påminnelserna om skillnaderna blev extra tydlig förstås när hela dagen gick i franskt tecken. Lycka till med allt nu!

  Gilla

  1. Som det känns nu, så kommer det hela att gå bra – men man vet ju aldrig…
   Ja jag kan tänka mig att kontrasterna märktes nu när dottern med familj kom till Sverige.

   Tack Monica för lycka till-hälsning

   Gilla

 4. Det brukar vara med blandade känslor man lämnar ett hus för sista gången. Men glädjen över det nya tar säkert överhanden och det måste vara skönt att inte vara väldigt nostalgisk och tillbakablickande. Det finns bara ett hus jag är extra känslosam inför men även i det fallet är det numera mest glädje över det som var och inte någon längtan tillbaka. Det är ju så mycket härligare om man kan se det fina som väntar i stället för att längta tillbaka.
  Jag tycker att ni är väldigt duktiga som städade allt själva. De senaste flyttarna har jag låtit städfirmor fixa allt när jag har lämnat och det är otroligt skönt. Fördelen för er del är så klart att ni vet att det är ordentligt gjort. Nu börjar ett nytt fint kapitel och det blir säkert fantastiskt :D

  Gilla

  1. Tack Ingrid

   Det låter hoppfullt – och det låter som om många har liknande upplevelser. Vi har/hade den stora turen att få välja detta själva, istället för att bli tvingade till det.
   Att städa själva, det vet jag inte om det var det bästa beslutet, men nu är det gjort i alla fall.
   För mig är det sååå skönt att slippa allt ansvar som kommer med att vara husägare, allt som händer, allt som ska fixas…orkar inte riktigt med den biten längre.

   Gilla

 5. Jag gruvar mig… eller så kommer dagen då man tycker det är skönt. Men det gäller att blicka framåt och se andra fördelar. Kanske :)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.