Erikson Cottage

En plats som blivit vida känd för sina fantastiska glashus som man kan bo i, mitt ute i skogen eller kanske det/de som ligger vid sjökanten. Hit kommer gäster från när och fjärran, bara för att få uppleva något för dem alldeles speciellt. T Y S T N A D E N, lugnet och naturen.

I kön till fika-disken så hörde vi att det berättades om gäster som bott i glashuset, legat i sina sängar och sett en magisk natthimmel översållad av stjärnor – en helt ny upplevelse för dem.

Vilken ynnest det är att bo i ett glesbefolkat land ändå, tänker jag. Att bara kunna gå rätt ut i skogen och vara alldeles ensam…

Att caféet dessutom serverar Sveriges godaste bullar (plus mycket annat) det är en extrabonus.

De här kaffekopparna föll maken pladask för, så nu har vi kontaktat keramikern och gjort en beställning.

Keramikern heter Trine Lise Gården och hon har en verkstad i närheten.

Om det hade regnat så hade man kunnat sitta i myset här inne i växthuset. Kanske tänt ljusen också…

7 kommentarer på “Erikson Cottage

 1. Visst har man svårt att förstå att någon vill betala 3400 kr för att få uppleva tystnad och få se öppen himmel. Vi har verkligen olika förutsättningar, utifrån var vi bor.
  Bara att konstatera att Elisabeth, makens tidigare kollega på Nexans, gjorde rätt, då hon lämnade tryggheten ( och stressen!) och gav sig ut på okänd mark.
  Men det är en klok och driftig kvinna, och hon har verkligen hittat rätt. Tror att det beror på stor klokhet och stort stöd från såväl driftig make som systern, numera del av företaget.
  Alltid lika trevligt att besöka Erikson Cottage.

  Gilla

  1. Tack Anna-Lena
   Kul att läsa lite om Elisabeth (m.fl) och hur det ”gick till”.
   Jag tänker ofta på hur självklart vårt förhållande till naturen är, för oss här i Norden.
   Rena rama lyxen. ❤️

   Gilla

 2. Helt underbara bilder, inte minst från brödkorgen! Vi märker ju här hos oss, att på hösten när mörkret faller om kvällarna, då kan ibland himlen bli som en sil av stjärnor! Vi har nästan inga gatlyktor och några mil till Halmstad och Falkenberg, så det är säkert ännu mörkare mitt ute i ödeskogen, men ändå. Det är så läckert! hälsar Elisabet.

  Gilla

 3. Vi har så mycket att uppskatta och njuta av och alla tänker nog inte på det på samma sätt som vi gör. Natur och tystnad, kanske fågelsång eller en stjärnhimmel, allt det tar jag och många för givet att vi ska ha tillgång till. Men jag hör ändå till de som med tacksamhet lägger märke till att allt det finns där ute :D Jag skulle inte betala dyrt för att få bo i Erikson cottage men en fika i den vackra miljön skulle jag gärna kosta på mig. Brödet ser väldigt frestande ut :D

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.