Den gamla affären

När vi kommer till nya byar, orter och städer så kopplas spanar-ögonen på. Något vi brukar registrera är den typen av byggnader som bilderna nedan visar.

Någon av oss uttalar orden: Det måste väl vara den gamla affären. Ibland stannar vi till och dokumenterar lite och gläds åt att vi båda gillar samma typ av nörderi.

Allt är inte skinande och vackert i mitt bloggflöde, men det vet ju ni som tittar in regelbundet. Har ni följt mig i många år så vet ni att jag tidigare hade min ”rostiga period”, ungefär som Picasso hade sin blå period. ;)

7 kommentarer på “Den gamla affären

 1. Finns nog många gamla lanthandlar-hus som stor tomma i byar runt omkring. De ligger väl ofta utmed en väg och därför är de kanske inte attraktiva att köpa och göra något med.

  Gilla

 2. Tänk vilket måste det fanns förr att ha sånna här affärer på landsbygden. Det intressanta är väl också hur tätt dom låg. Jag ser bara ute på min ö, där fanns på en del platser 2-3 affärer på en liten yta. Nu hade vi sågverk uppemot 16 st såklart… Idag finns en stor Ica som betjänar över 8000 själar. Jo så finns ju en mack kvar och en nedlagd mack som kör spelbutik också men har lite som mjölk o sånt. Avstånd är ju inga problem idag då vi har något som kallas bil. Och som i hushåll på landsbygden där jag bor finns ju 2 st. Intressanta bilder på ett välbyggt, genomtänkt byggnad där förmodligen föreståndaren bodde på övervåningen. Det här med bänkarna tyder på att det var en samlingsplats i byn också en gång i tiden. Trevlig inlägg.

  Gilla

  1. Det där har jag också fascinerats av. I makens lilla by där han växte upp fanns ett otal affärer förr i tiden. Nu finns ingen kvar och ingen annan service heller förstås. Jo, en bensinpump finns det faktiskt.
   Vet inte hur många tomma f.d. affärer vi har passerat genom åren.
   Undrar hur det blir i framtiden tro? Kanske blir det fler nära affärer igen. Med tanke på drivmedels/el-brist och höga kostnader.
   Tack Åke

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.