Midsommardagen

Då bestämde vi oss för att ta en semesterdag och åkte på ny(are) vägar ner mot Halmstad. Nu utgår vi från en annan hemmapunkt och då blir det på vägar som vi inte åkt så ofta.

11-kaffe intogs vid en gammal bygdegård, vet inte om den fortfarande är i drift men där den låg på en liten kulle med stora skuggande träd plus en härlig vind – så var det ett perfekt läge, denna mycket varma dag.

Senare, också i närheten av väg 26 så svängde vi av när vi såg en skylt om hembygdsgård. Där strosade jag en kort stund medans maken satt kvar i bilen. Sådana här miljöer är inget som intresserar honom, men han låter generöst mig få fototid vid gamla hembygdsgårdar.

Annons

9 kommentarer på “Midsommardagen

 1. Älskar gamla grånade byggnader. Så fint med fönstren mot det grånade träet. Spetsgardiner och blommor i fönstren, väldigt somrigt …

  Gilla

 2. Det var ju trevligt att ni fick upptäcka nya vägar. Väldigt fina bilder från hembygdsgården. Det är ofta mysiga miljöer och vackra gamla hus, precis som här. När jag läste Ny(are) vägar och dessutom Halmstad så tänkte jag direkt på den försvunna Nissastigen. Men ni kanske inte hade kommit den vägen. Våra föräldrar sa alltid att vi inte fick fråga hur långt det var kvar (till Östersund) förrän vi hade lämnat Nissastigen så därför blev jag lite besviken när jag upptäckte att den slutade vid Kärleken.
  Snällt av din man att vänta medan du gick runt och fotade. Men han får säkert samma vänlighet från din sida på andra platser.

  Gilla

  1. Det där m Nissastigen får vi ta och kolla upp lite bättre. Har nåt svagt minne som inte riktigt vill komma fram…
   Någonstans på småvägarna igår så såg jag i alla fall en skylt som löd; gamla Nissastigen.
   Tack Ingrid

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.