Mitt i veckan

Ja då spenderar vi först ett par timmar med son och sonson och på vägen hem kör vi en liten extrarunda. Det småregnar och blåser men det har väl aldrig hindrat oss. ;)

Häromdagen pratade vi om Nittorps kyrkoruin och letade efter bilder som vi tagit där vid ett tidigare besök. Nu stannade vi till igen och tog dagsfärska bilder.

Platsen ligger i Tranemo kommun, utefter Jälmåns vandringsled och här är så vackert när grönskan och värmen har anlänt. Strax intill ligger Stommens hembygdsstuga och vi vet att det där inne står en fin gammal täljd gubbe som man få med på bild (när man fotograferar in genom fönsterrutorna) om man har tur. Förra gången stod han lite bättre till, men han kan anas även på dagens bild. Det ultimata vore om vi någon gång kunde få komma in i stugan och ta ordentliga närbilder.

9 kommentarer på “Mitt i veckan

 1. En riktigt fin plats, Nittorps kyrkoruin. Är f.ö. väldigt förtjust i kyrkoruiner. Det finns en gammal fin en i Tyggestorp, cykelavstånd från T-mo.

  En annan finns i södra Säm. Därifrån utgår också den intressanta Prästavägen.

  Får kolla in i fönstret på hembygdsgården. Förr fanns det tipspromenader som utgick därifrån. Synd att det sällan ordnas tipspromenaden numera.

  Gilla

  1. Tack Anna-Lena
   Vi tar tacksamt emot alla tips. ❤️
   Den i södra Säm har vi besökt relativt nyligen, men den i Tyggestorp måste jag/vi kolla upp.
   Googlade lite info om Nittorps hembygdsstuga och det verkar vara dåligt med aktiviteter där. Kanske en pandemieffekt? Om du någon gång framöver hör talas om att det är öppet där, så får du hemskt gärna berätta det för oss.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.