Bästa känslan . . .

Söndag – andra advent. Att först åka och träna på förmiddagen, sedan åka hem och dricka kaffe och njuta av det tända ljuset. Att veta att om en stund blir det skidskytte på SVT, min favoritvintersport.

Nöjd med mig själv och tacksam. ♥

Medveten om att allt bara är till låns, inget varar för evigt. Ni vet det där om att ”Ingen är lovad en morgondag”.

När jag satt och googlesökte efter bilden här ovanför så såg jag att den hörde samman med en artikel om hur mycket koldioxid som paraffin släpper ut, helt otroligt. Håller tummarna för att vi är medvetna konsumenter och köper stearinljus när vi handlar ljus, eller använder de allt mer naturtrogna ledljusen. LÄNK.

Som alltid när man vill göra rätt, så finns det en hake. Mycket riktigt – så även med äkta stearinljus. Man får väl välja det minst dåliga. . .

9 kommentarer på “Bästa känslan . . .

 1. Har iaf två ledljus, som ser ut som levande ljus på håll.
  Två blockljus, dagligen tända, är köpta på marknader.. varav ett i Hofsnäs gammelgård. Har ju ingen aning om vad de är tillverkade av …men hoppas på att de är av bästa sort.
  Berömde maken din för sina blogg-kåserier
  Blir så glad av dina texter också, de som på ett poetiskt sätt, visar på tacksamhet för livet. Så fint att läsa!
  Ha det fint! //Anna-Lena

  Gilla

 2. Vilken trevlig dag och en väldigt bra start på dagen. Skidskytte är min favoritsport också och om jag kan sitter jag bänkad framför tv:n under tävlingarna.
  Jag vet att man ska försöka undvika att andas in den rök som blir när man släcker ljus och det är klart att det finns både bättre och sämre alternativ. Nu har jag dessutom förstått att alla ljus inte är veganska och frågan är hur mycket man orkar och vill ta hänsyn till allt. Men jag kommer säkert att titta lite extra på innehållet framöver. Det är bara det att jag har ett stort lager som först måste eldas upp. Eller måste de eldas upp? Jag vet inte vilket alternativ som är sämst.

  Gilla

  1. Tack Ingrid

   Det är verkligen inte lätt att göra rätt som konsument. Så mycket information från alla håll och kanter, och sällan finns det något som är miljömässigt rätt till 100%.
   Förhoppningsvis väljer man det som är minst fel.
   Förändrad/fördjupad kunskap har ju också visat att det som var helt rätt och riktigt för 10-15 år sedan (vad det än gäller), nu är helt fel.
   Så man velar väl runt där mellan hötapparna . . .

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.