Lättdistraherad

Det är det som jag tror är mitt ”problem” när det kommer till träning utanför gymmet.

I träningslokalen är jag i min egen (musik)bubbla och fokuserar på varje övning. Socialiserar nästan ingenting under själva passet, men lite före och/eller efter går bra. Tränar hårt. Upp med pulsen. Svettas.

Men…som idag då jag drog på mig tightsen och gick på promenad i akt och mening att få upp pulsen, då blev det som det nästan alltid blir. Jag börjar titta på motiv längs med stigarna, stannar och tar några bilder. När det är sensommar som nu, då lockar blåbär och hallon. Absolut inget fel med det – jag gör det ofta för det har helt andra värden, men det duger inte som konditionsträning.

Så en stor eloge till er som lyckas med att hålla träningsmotivationen uppe i hemmet eller i dess omgivningar, vilken typ av träning det än gäller.

Turligt nog för mig så började dagens promenad med en ordentlig stigning på 1,5 km, så jag lyckades i alla fall med att bli ordentligt andfådd och svettig. Bilderna nedan var jag tydligen helt tvungen att ta. ;)

8 kommentarer på “Lättdistraherad

  1. Du måste byta sport. Att gå är en träningsmetod som tillhör historien. Nä, köp dig en kite, en surfbräda med hydrofil och börja kitesurfa. Du kan volta, svänga, hoppa, segla iväg så hela kroppen får sin dos av daglig träning. Och på sjön finns varken hallon eller blåbär.

    Gilla

  2. Tror att promenader är helt ok! Speciellt om du får med lite backar! Varierad träning är nog det bästa! Och lite blåbär lär vara bra för mycket i kroppen!

    Gillad av 1 person

  3. Just det, det där med träning har blivit inte så lite åsidosatt de sista veckorna. Brukar gå motionspromenader eller simma när det är för varmt. Nu blir det ingenting!!! ..och det känns. Blir rastlös. Vi har värmebölja här på Cypern, 40+ och jag behöver bara gå några steg för att komma till poolen eller gå ytterligare ca 200 m för att komma till havet och här sitter jag framför datorn med a/c på och undrar om jag inte blivit lite tokig 🤣😎 Men, tack för påminnelsen och fina sommarbilder❣

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.