Äntligen!

Idag stegade ”en vacker och genomklok och lagom tjock tant i sina bästa år” in på gymmet igen, efter exakt 17 månaders frånvaro. Känslan alltså – helt jäkla underbar.

Jag kom inte riktigt ihåg att ”Karlsson på taket”-citatet löd precis såsom jag skrev, men tydligen är det så det ska vara. Det där med vacker och genomklok hade jag helt glömt bort.

Ofattbart att det kunde kännas så bra och självklart som det gjorde med träningen idag, det är ju ändå nästan 1 1/2 år utan träning. Men som vanligt; jag startar LÖJLIGT försiktigt – och då menar jag verkligen försiktigt. Det är mycket roligare att starta från noll och arbeta upp vikterna och tiden på maskinerna allt eftersom. Börjar man på 110% så blir det svårt att öka.

Min tränings syfte har alltid varit smärtlindring och det tog inte mer än 10 veckors regelbunden träning förrän jag började uppmärksamma positiva förändringar i muskler och leder. Det fanns inga tankar överhuvudtaget på viktminskning – men som en extra bonus så gick jag också ned över 10 kilo.

Det ska bli intressant att se om gymträningen återigen kan göra att kilon försvinner. För ni vet väl att det man förlorar när man tränar, det går man upp igen när man tvingas sluta eller tröttnar och ger upp sina regelbundna vanor. Så jag tyckte att ”Karlsson på taket”-citatet passade lite bra idag. ;)

11 kommentarer på “Äntligen!

 1. Gläds med dej, då jag vet tt du saknat träningen. För egen del så kör jag lite egenkomponerad träning… eller rättare sagt delvis med stöd av Joint Academy och de tre övningar som osteopaten
  ( Per Andersson ) gett mig. Känns bra! Men vore en riktigt hit att få gå till samhällets relativt nyöppnade gym ( det fick stänga igen p.g.a covid, nästa direkt, men har öppnat igen.) ett par gånger i veckan.
  Riktigt bra selfie på dej…. du ser ju utsom du vore trettio. Tror f.ö. att du inte alls har så mycket extra vikt, så förståndigt som du tycks äta! Ha det gott!

  Gilla

 2. Underbart att få komma tillbaka till något som gör så gott :D Hoppas du märker resultat och mår bättre lika snabbt den här gången. Försiktighet är bra i början för visst känns det bra när man kan öka på lite :D

  Gilla

  1. Tack Ingrid

   Man ska bara hitta ”sin grej/er”.
   För mig tog det mycket lång tid att göra just det, och jag var mycket skeptisk till hela upplägget.
   Ibland är det väldigt skönt att ha fel. :)

   Gilla

  1. Tack vännen. ♥

   Jag är nästan lite impad själv. ;)
   Å jag är ofta imponerad av dig. Hur du fixar allt. Du vet ju det mesta om hur det är att ha ont, lite här och där i kroppen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.