Det börjar närma sig

Ja det tror jag. Tiden för att återgå till gymmet och få börja träna igen, men samtidigt med vetskapen om att pandemin inte är över än. Det är nästan 1 1/2 år sedan som jag var där. Efter svår beslutsångest över om jag skall ta vaccinsprutorna eller ej, så har jag nu bestämt mig och bokat en tid för den första. Hade jag inte haft ett par sjukdomstillstånd som just har med kroppens immunsystem att göra – så hade jag redan varit fullvaccinerad.

Efter helgens samvaro med barnen och lite allvarligare samtal om livet & döden med den äldste sonen, så följde vi hans råd om att fylla i det så kallade Vita arkivet/Livsarkivet digitalt, så att sönerna vet lite om våra önskemål inför det oåterkalleliga Slutet.

Vi hade få önskemål men han menade att det är också viktigt att veta – att vi överlåter det mesta till dem. Nu finns önskemålen arkiverade. Varje vecka körs registren mot Skatteverkets – och när någon avlider så kan de kontakta de anhöriga, vars personnummer och övriga uppgifter också noterats i arkivet.

Känns bra att Arkivet nu är ifyllt – inför kommande vaccinering på torsdag. ;)

Märker i kroppen att små små symptom från de smärtsamma åren börjar att återkomma, så gymträningen måste komma igång snarast – den enda träning som (hittills) fungerat mot mina led-och muskelbesvär. Som varande läkemedelsöverkänslig så är smärtlindring från mediciner inte min grej. Ibland finns inget val – det vet jag. Men jag vill testa absolut allt innan jag tvingas till det. Som att lägga flera timmar i veckan på gymmet, t.ex.

Idag drog jag på mig träningskläderna när jag gick på promenad – en härlig känsla. Längtar!

Fönster hos Svensons hälsocenter och mina musiklurar. Dags att ladda dem.
Bild från gymmet före pandemin – så h i m l a kul! Hade ingen aning om att jag kunde vara så enträgen när det gällde träning. Men om vinsten är en mjuk och smärtfri kropp, då är det tydligen inga problem med motivationen.

8 kommentarer på “Det börjar närma sig

 1. Vita arkivet är nog smart att fylla i. Borde FÖRSTÅS också göra det.
  Tänker fixa ”medlemsskap” i samhällets gym. Det som öppnade ett par månader innan det fick stänga ner igen.
  Försöker köra igenom ett träningsprogram här hemma varje dag… men det är klart att ett gym bör vara bättre.
  Finns det bra övningar på nätet, vad det gäller gymträning för knän och rygg?
  Blev promenad 2,6 km vid Hofsnäs idag. Lagom innan det blev fullt med folk till lunch… och innan det kom en regnskur. Ha det gott!

  Gilla

  1. Ja det kan väl vara en bra idé.
   Eller att bara skriva ned det på ett papper, som förvaras i hemmet. Alternativt skriva det i ett mail som skickas till de berörda. Ja det finns säkert flera olika sätt som man kan göra detta på – huvudsaken är ATT man gör det.
   Det man talar om muntligt är så lätt att glömma om det går lång tid tills det är aktuellt att komma ihåg vad de anhöriga sa.

   Jag har resonerat som så att eftersom inget är viktigt för mig gällande min egen begravning så har jag heller inte fyllt i nåt arkiv. Men sonen resonerade annorlunda och ville att vi ändå skulle göra det.
   Nu har vi gjort som han ville.

   Tack Anna-Lena

   Gilla

 2. Jag hoppas verkligen att du kan komma igång för fullt med din träning och att alla spår av det återkommande smärtan snabbt ska försvinna.
  Jag har också funderat på att skriva i vita arkivet men de få önskemål jag har vet mina barn redan om. Det mesta är upp till dem efter deras önskemål. Jag vet bara var jag vill hamna och en sång jag vill ska vara med under begravningen. Bra att ni har lyssnat på er son och gjort det lättare för era barn när den dagen kommer.

  Gilla

  1. Huvudsaken är ATT man gör det – på vilket sätt spelar inte så stor roll.
   Jag tyckte ju inte själv att det var så viktigt, men sonen tyckte annorlunda. Fint för oss att få höra hur sönerna resonerar. Det ger oss en tankeställare.

   Tack Ingrid

   Gilla

 3. Fick min andra spruta i dag. Har också varit tveksam, mest med tanke på biverkningar. Men tänker att det kan vara värre att få covid-19 ändå.
  Gym borde jag gå på men tröskeln dit är enormt hög – kommer inte över den 😂

  Gilla

  1. Ja den tröskeln är mycket hög för många och därför får de inte chans att upptäcka den nyttiga viktträningen – som blir extra viktig när man kommer upp i åren och förlorar mycket muskler.

   För mig var det också en tröskel och jag kände mig obekväm och osäker i början, men som tur var så gav jag inte upp – och efter en ganska kort tid så går obehaget över, när man liksom börjar känna sig som hemma i lokalerna.
   Mina hälsoförbättringar hjälpte mig att bara fokusera på vad som hände i min kropp, och fixa det där som var lite jobbigt i början. Bästa moroten = bättre mående!

   Tack Carita.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.