Uppdraget utfört!

Under några månader så har jag arbetat med att bilddokumentera de fyra gatukonstfestivalerna som gått av stapeln, här i Borås. Jag och även maken har enormt många bilder i våra arkiv från 2014, 15, 17 och 20-års evenemang. Maken föreslog att jag skulle starta en ny blogg och lägga en del av mina/våra bilder där för att senare kunna lägga över alla gamla bilder på en extern hårddisk.

Till en början så var jag väl inte överentusiastisk men jag började i alla fall lite smått att titta över vilka konstnärer som hade deltagit under respektive evenemangsår. Hjälp – så många bilder! Men också: hjälp – så många glada minnen att återuppleva. På nya bloggen har det bara hamnat en liten del av alla bilder men jag hoppas att jag har fått med alla konstnärer och inte glömt någon.

Bloggens namn är ”Staden som galleri” = LÄNK och för man muspekaren ut mot högerkanten så får man upp taggar som man lätt kan söka på, i alla fall när man tittar på bloggen via en datorskärm. Där finns förstås namnen på alla som deltagit under åren, kringarrangemang och vill man kolla in ett specifikt festival-år så trycker man på t.ex. No Limit 2014 = LÄNK, eller ett annat.

Självklart och som vanligt måste man klicka på varje inlägg för att få upp alla bilder på respektive konstnär/konstverk. Pjuh – mission completed!

Är man riktigt intresserad så kan man se att bloggens admin dyker upp lite här och där tillsammans med eller i närheten av konstnärerna och konsten. Kanske kan man till och med höra dess ”ljuva” stämma och västgötska dialekt på något ställe. ;)

8 reaktioner till “Uppdraget utfört!

 1. Ett sådant jobb du gjort! Vilket intresse du har! Måste vara härligt att verkligen brinna för något!
  Har beskådar några konstnärers arbete under arbetets gång. Fantastiskt att se.
  Gillar de små skyltfönstren för musaffärer. Finns i en del andra städer också.
  Kul att höra välbekant boråsdialekt. Jag har inte riktigt samma tonfall längre, efter att ha bott i Kind i mer än 40 år. Och rångedaladialekt kanske skiljer sig lite från Borås också. Tack för titten. Ska återkomma. Vilken tillgång för Borås kommun att du har dokumenterat alla målningar

  Gilla

  1. Tack – ja det var en hel del jobb. Så man måste ha ett intresse för att ta sig an det och det är mest för sin egen del som man gör det förstås. Är det någon enda människa som hittar dit och orkar ta sig en ordentlig titt – så är det en extra bonus. ♥
   De där små mus-affärerna är ju hur charmiga som helst. Kul idé, och vilket pilljobb.

   Stort tack Anna-Lena!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.