Måndagsexperimentet

Äntligen blev det av – det som jag funderat på så länge. Nämligen en mobiltelefonfri dag. Blev trött på och ifrågasatte mitt eget beteende och fingrandet på den där mojängen. Det här med att titta på telefonen i tid och otid. Varför liksom? Ingenting viktigt lär ha hänt sedan förra gången jag tittade på den.

En irriterande vana som jag märkt att jag lagt mig till med är att läsa nyhetstidningarna flera gånger om dagen. Väldigt upplyftande – NOT! Speciellt nu under det senaste året när alla nyhetssändningar och tidningar tjatar om Covid h e l a tiden. Nä, nu var det dags att testa en hel dag utan mobil.

Hur gick det då? Strålande! Ingen abstinens överhuvudtaget. Det här kanske kan utökas till ett längre experiment.

Bild från nätet.

5 reaktioner till “Måndagsexperimentet

 1. Vilket spännande experiment! 👍🏼🌷Att lyssna på fåglar och spana efter vårtecken är betydligt mer upplyftande. Kruxet kan ju vara att mobilen används som kamera.

  Gilla

 2. Själv har jag inga sådana problem. Mobilen används här enbart till att ringa eller messa med. Nacken är förstörd efter många år som programmerare och det tog sin tid innan jag förstod att mina migränattacker kom därifrån … nacken alltså. Nu har jag en stationär dator med stor skärm där jag kan sitta rakt och det är den enda jag använder för att blogga, surfa, läsa nyheter och annat. Men … märker att det kan ju faktiskt bli samma tendenser där, att bli sittande för länge. Det är liksom bara en annan ”datakälla” om man säger så. Men migränattackerna är borta så mobilen går jag inte tillbaka till :)

  Gilla

  1. Tack Anita.

   Ja det kan jag mycket väl föreställa mig, de där nackproblemen. Det blir ju en himla belastning där, särskilt om man har det som arbete.
   Jobbade själv med kontorsarbete under min yrkesaktiva tid så jag har lite koll.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.