Inställt

Idag skulle det bli en dag med lille M, men se det ville inte vädrets makter. Snöfallet i natt trodde vi inte skulle påverka väglaget så mycket som det gjorde. Svärdottern tog kontakt och undrade om vi verkligen skulle ge oss ut på vägarna idag och jag trodde att det skulle gå bra om vi bara tog det lugnt. De större vägarna brukar ju ändå vara i ok skick.

Men idag hade snöröjningen inte alls hunnit med och bara några kilometer utanför stan så vände vi. De mindre vägarna ska vi inte tala om. Ett typiskt ”stanna hemma-väder” alltså.

Inställda evenemang/möten är lika med fri tid att göra något annat, så jag funderade på vad jag nu skulle hitta på istället. Svaret blev; baka. Har gått och tänkt på om jag inte skulle kunna åstadkomma något semmelliknande fast då i lågkolhydratform. Hur svårt kan det va’? ;)

Använde receptet som jag hade till min mjuka pepparkaka (som jag tyckte blev riktigt bra) och ersatte pepparkakskryddorna med kardemumma. Eftersom jag inte hade något kokosmjöl hemma så använde jag hasselnötsmjöl, som jag kan rekommendera. Halverade receptet för att bara göra en testvariant.

Skar av översta delen av muffinsarna och klickade på vispad grädde, lade tillbaka överdelarna och pudrade över lite sötströ. Voila´!

Dagens lunch blev två glutenfria lågkolhydrat-semmelmuffins med kaffe. Såååå gott med kardemummasmaken. T.o.m. maken var riktigt nöjd. Sådana här skall jag bjuda på till helgen. Passar extra bra när det står soppa på menyn.

8 reaktioner till “Inställt

  1. Då hoppas vi på bättre väglag nästa gång ni har mormor/morfarsdag. Här var det ofrånkomligt på förmiddagen, men då åkte jag ju bara 300 meter på grusväg.
    Semlor- kollade i affären i Hestra. Tyckte de var lite för dyra… Och i ett sådant fall är det ju bra att vara snål.

    Gillad av 1 person

  2. Klokt att ni vände och det blev ju en bra dag i alla fall. Det är alltid roligt när experiment inom matlagning eller bakning blir lyckat. Kul att det blev ett så bra resultat :D Jag köper nog färdiga semmelbullar i matbutiken (de brukar vara veganska) och gör egen fyllning. Men jag gillar ju sött :D

    Gillad av 1 person

    1. Hoppas på ett möte med lille M imorgon istället.

      Ja verkligen kul när man lyckas få till det med alternativ bakning.
      Det är inte helt enkelt att ersätta socker och traditionella mjölsorter. Men vissa saker blir riktigt bra. Kommer att tänka på våfflorna jag bakar med mandelmjöl – tycker att de är ÄNNU godare än de gjorda på vetemjöl.

      Tack Ingrid.

      Gillad av 2 personer

  3. Väglaget kan man inte göra mycket åt och bra att ni tänkte om.
    Vi har väldigt få mjölsorter här och just nu är det inte lätt att leta i en affär när smittan är så stor, men ska kolla senare, när allt lagt sig. Tack för tipset!
    Trevlig torsdag!

    Gillad av 1 person

    1. Tack Lena.

      Tänker ibland på dem som är glutenallergiker på riktigt (jag har ju frivilligt valt att utesluta gluten ur min kost). Så mycket lättare det måste vara idag, jämfört med för 20-30 år sedan – nu finns det så många bra alternativ och även rätt mycket färdigbakat glutenfritt utbud.

      Gillad av 1 person

    1. 😀 Tänk på att byta ut pepparkakskryddorna mot kardemumma, så de inte blir för jul:iga. Använder man också stora muffinsformar så blir det lättare att skära av topparna för att skapa lite semmel-känsla.
      Varsågod & Tack Åke!

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.