Det blev inte alls som jag tänkt mig

. . . men jag vill ju inte klaga på det här solskensvädret som från klar himmel plötsligt uppenbarade sig. Min fotovision för dagen var en dimmig mosse i gråväder men den bildtanken får vila tills rätt plats (och väder) dyker upp.

På hemvägen valde vi att köra en mycket bekant väg – här har vi åkt, fotograferat och fikat hundratals gånger, genom de dryga 40 år som vi har varit ett par. Tror dock att det allra första besöket vid Torpa stenhus skedde någon gång på 1960-talet, då under en skolresa.

Inte mycket är sig likt jämfört med då. Nu är allt så turistanpassat och tillrättalagt, med flera parkeringar, toaletter och café. E g e n t l i gen är det inte riktigt i vår smak, men det blir ändå ett par besök i området varje år.

15 reaktioner till “Det blev inte alls som jag tänkt mig

 1. Väldigt vackra isbilder. Hdltcpå den smala vägen, kan jag tro. Blir nog inget besök i de trakterna förrän blåsippor och vitsippor står i blom. Lunch på Hofsnäs eller Torpa lär det nog också bli…om där är öppet.
  Är väldigt förtjust i de omgivningarna under sommarhalvåret.
  Om några år kan ni tamedlille M till stenhuset. Vi hade med oss Konrad, 3 och ett halvt år, i somras. Han tyckte det var väldigt spännande. Pestdoktorn i källaren pratar han fortfarande om.

  Gilla

 2. Fint vid Torpa Stenhus.
  Har varit där några gånger genom åren. En väninna till mig jobbar där som guide, så jag har haft lite specialvisningar, intressant.
  Jag minns inte hur det såg ut förr, men tror att det är viktigt att göra det lättillgängligt för besökare, utan besökare måste de stänga. Det är inte billigt att driva ett sånt här ställe med så mycket kulturvärde.
  Ha det bra!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.