Äntligen!

Tänker alltid på Svenska akademien och det årliga tillkännagivandet av litteraturpristagaren när jag utropar det ordet . Vadan denna eufori kan man undra.

Jo jag har efter 12 år med min alternativa kostmodell (lchf) äntligen hittat ett recept på glutenfritt bröd, som verkligen smakar perfekt (efter de smakpreferenser som jag har nuförtiden – de är ju inte riktigt som förr, då när jag åt som de flesta). Så för en person som alltid äter vanligt bröd, så ter sig nog detta inte som någon fantastisk smakupplevelse. De som kan äta allt har ju så många goda brödsorter att välja på.

Man kan med fog tycka att det är mycket konstigt att en person som är bröd-och något-gott-till-kaffet-älskare går över till LCHF-modellen som utesluter just gluten och socker. Men ”nöden har ingen lag” och är det just det som gör att man får en glad och smärtfri magen, då gör man de uppoffringar som behövs.

Att nu återigen kunna äta mjukt bröd till kaffet, det är nästintill som att ha vunnit högsta vinsten. På Instagram finns Camilla som är en riktigt bra lchf-receptspridare. Jag har lagat så många av hennes maträtter och nu tills sist även bakat hennes mjuka bröd. Nu blir det inget fröknäcke mer under en lång tid framöver.

4 reaktioner till “Äntligen!

  1. Vet ju att LCHF funkar jättebra för en del besvärligheter. Har en kollega som blev av med svårt eksem via LCHF. Hon bjöd på ett kanonfint bröd, med en massa olika nötter i. Ditt recept verkar också gott.

    Gilla

  2. Jag blir jätteglad för din skull :D Jag vet ju hur glad jag blev när jag kom på hur man kan ersätta ägg vid bakning och få ett bra resultat. Gillar man smörgåsar så är det stort att hitta ett recept som smakar gott och har en bra konsistens. Jättekul!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.