Swedish meatballs

Ändrade planer för dagen innebar att jag fick idéen att fixa julköttbullarna – så här lite i förtid.

Angående ändrade planer så lärde jag mig något bra för många år sedan. Det var att se varje inställd aktivitet som en gåva – istället för att gräma mig över det som inte blev av. Det tankesättet använder jag varje gång som något blir inställt. Idag fick jag alltså flera timmar som en oväntad gåva och kunde fundera över vad jag ville fylla dem med. Köttbulletillverkning och vila blev det.

I år blev det ett par nya ingredienser i bullarna; skånsk senap och kalvfond. För övrigt innehåller mina ”swedish meatballs” nästan alltid kryddpeppar som jag tycker mycket om, just i köttbullar. På grund av mina kostvanor så finns det inget ströbröd i dem, och det är ingenting jag saknar. Men självklart finns det däremot vispgrädde. ;)

8 reaktioner till “Swedish meatballs

 1. Ett väldigt bra sätt att tänka och som gör livet lite roligare :D
  Jag hade också kryddpepper i mina köttbullar. Något jag lärt mig av min mamma och jag har fortfarande den kryddningen om jag gör vegobullar. Att förbereda med tillverkningen innan jul är klokt. Man ska inte stressa med allt på julen om man kan fixa allt i förväg.

  Gilla

 2. Ett sådant sunt och positivt sätt att tänka.
  Kollade på Fredriks fikas köttbullsrecept. Ska följa det i år. Har varit älgköttbullar många jular, men den färsen klarar sig länge i frysen. Tycker mer om biffar på älgfärs än köttbullar. De blir lite torra.

  Gilla

 3. Jag har gjort mina köttbullar för någon vecka sedan.
  Vill inte gå ut bland folk för ofta och var tvungen att beställa blandfärs från slaktaren, finns inte blandfärs här annars, bara nötfärs. Älgfärs, vet inte vad det är är.
  GOD JUL!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.