Det lilla livet

. . . i dubbel bemärkelse. Lille M blir 2 månader idag och vi, farmor och farfar vi lever liksom också i den lilla bubblan kring den nya familjen.

Vi har den stora turen att få och kunna vara delaktiga. Jag vet att inte alla mor-och farföräldrar har det likadant, p.g.a. många olika orsaker. Än så länge har det inte skapats några tydliga mönster i M:s mat och sovtider och det innebär amning under nätterna också. Därmed ett konstant sömnunderskott hos föräldrarna, och allra mest för mamman.

Vi hjälper till med att ta hand om M men också en del praktiska göromål i hemmet. Små saker men ändå en slags avlastning för föräldrarna. Sonen och svärdottern är så bra på att uttrycka sin uppskattning för det vi gör och för sällskapet – och det känns toppen. De tar aldrig något för givet.

13 reaktioner till “Det lilla livet

 1. Åttonde försöket. Jag testar en sista gång. Måste vara UNDERBART att bo så pass nära att man kan hjälpa till när det kommer småttingar till världen!

  Gilla

 2. Avlastning för föräldrarna är säkert välkommet. Och då får ni ju också vara nära lilla killen. Win-win, för alla.
  Dessutom bor ni en bit ifrån varann, så att det brottsligt när ni lämnar lilla familjen, så att de också får egentid. Så här jag alltid tänkt då vi har mormors/morfarstid med våra små. Kram på er alla!

  Gilla

  1. Ja jag instämmer Anna-Lena – det ska vara balans i umgänget. Att egentid är viktigt, det är jag den första att skriva under på.
   När det börjar flyta på lite bättre och han får tydligare rutiner, då får föräldrarna automatiskt mer kraft, kan jag tänka. Så med tiden blir det (nog) lite färre besök än de två som är genomsnittet nu.
   Vi själva har ju inte hur mycket ork som helst heller – så vi måste också ha balans i våra liv.

   Tack & Kram tillbax.

   Gilla

 3. Ni är säkert alla lika nöjda och glada med arrangemanget. Föräldrarna uppskattar så klart avlastningen och hjälpen och ni får njuta av bebismys och känna er delaktiga. Ganska perfekt :D

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.