”Jag är inte sämre än att . . .

. . . jag kan ändra mig”.

Det tycker jag faktiskt hedrar mig. ;) Känner liten prestige när det gäller att jag har/hade fel (fast det kan finnas undantag, förstås). Att gå genom livet utan att kunna ändra sig – det låter för mig som väldigt själv-O-utvecklande. Allt är liksom skrivet i sten.

När jag fick höra talas om planerna att göra en lekplats i anslutning till den nya kyrkogårdsytan vid vår gamla kyrka, så tyckte det lät helt galet. MEN det blev mycket bättre än jag befarade. Ingen plast ”så långt ögat kan nå” (många gamla uttryck blir det) utan allt är i trä och metall. Runt platsen har de planterat en avenbokshäck – en stor favorit hos mig, när det gäller häckar. De är så fantastiskt vackra året om, och täta.

15 kommentarer på “”Jag är inte sämre än att . . .

 1. En smakfullt byggd lekplats! De i plast i starka färger tycker jag inte om, så om du hade en sån i åtanke förstår jag din initiala tveksamhet!

  Om en inte kan ändra sig tänker jag att en samtidigt är blockerad för ny kunskap och erfarenhet. Låter trist i mina öron.

  Gilla

  1. Tack Anna.

   Ibland kan man uppleva att en del tänker tvärtom:
   Så här har jag alltid tyckt/gjort, och så kommer jag alltid att tycka/göra. Som om det skulle vara något positivt.?

   Ha det gott i er snygga svarta plåtis! :)

   Gilla

 2. Så fint det blev. Vid Brämhults kyrka var jag med motmorcoch satte blommor på hennes systrars grav, vid många tillfällen. När vi kom dit, några år efter att mormor dött, så var graven borta och använd av någon annan. Konstigt!
  Ändra sig, det måste man ju kunna göra. Blir irriterad på folk som ifrågasätter att man ändrat sig. Inget … eller iaf väldigt lite….är hugget i sten. Kram!

  Gilla

  1. Tack Anna-Lena.

   Så konstigt det måste ha känts – att den var borta.
   Ja gamla gravar upphör ju till slut att finnas till och ger plats åt någon annan.
   Tidens gång, om än sorgligt.

   Gilla

 3. Det är bra att erkänna att man kanske tänkte lite galet! Heja dig! Nu ska vi se hur många gånger jag som har blogger får göra om det här sista med namnet och adressen .., sist var det nog tio gånger :) Men det är inte ditt fel.

  Gilla

 4. Vilket härligt inlägg! Tror dom går över till trä, det har jag sett på alla lekplatser häromkring. Då blir man glad. Och avenbok. Roligt att du gillar det också. Vi har en liten bit avenbokshäck och den är som en vacker grön vägg på sommaren. Normalt tappar dom ju inte löven på vintern utan övergår till en brun vägg som lyser vackert i solen. Men tyvärr tappar vår löven och det beror på arvsanlag har jag fått lära mig på plantskolan när vi undrade varför det blev så.

  Ha en fin torsdagskväll!

  Gilla

  1. Tack snälla.

   Nu fick jag lära mig något nytt (igen). Att det finns avenbokar som tappar sina löv.
   Villaägarna en bit bort har en helt underbar avenbokshäck, ganska lång p.g.a. att de har en hörntomt och varje gång jag går förbi där så njuter jag av den. Just dessa får dock behålla sina blad över vintern.

   Gilla

 5. Min mamma brukade säga att ”det är kvinnans privilegium att ändra sig” men jag vet fortfarande inte var det uttrycket kom ifrån eller varför det skulle vara på det sättet. Det gällde nog i alla fall inte lekplatser :D Jag tycker att det är en styrka att kunna medge att man har haft fel. Men i det här fallet hade du inte ens fel utan hade bara inte all information. Det blev ju ganska bra trots farhågorna :D

  Gilla

  1. Tack Ingrid.

   Ler åt din mammas ordspråk och en lite fördomsfull tanke slår mig att det kanske skulle vara bra om det gällde män också. ;)
   Eller allra helst så här: Det är människans rätt att ändra sig.

   Information är bra – ibland har vi för lite innan vi tycker nåt.
   ”Slutet gott, allting gott”!

   Gillad av 1 person

 6. Det är skillnad mellan ”att ändra sig” och ”att ha fel”. Ändra sig kostar ingenting, men att erkänna att man har haft fel är för många svårt. Jag tror också – som väl någon kvinna skrev i kommentar – att män oftare än kvinnor har svårare för att erkänna fel. Och hur många gånger har du hört en politiker berätta om eget feltänk? (jag tror aldrig att jag hört det).

  Som sagt, män har svårt att erkänna fel. Alla utom jag! ;)

  Gilla

  1. Tack Staffan.
   Det där med att generalisera blir lätt fel, eftersom det alltid finns så många undantag. ;)
   Ang. politiker så hörde jag i analysen av debatten med vicepresidentkandidaterna i USA, att ingen av dem svarade på en enda fråga, utan pratade runt hela tiden. Alltså inga ja eller nej eller konkreta förslag.
   Kör ett: Suck!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.