I min egen bubbla

Nu är det drygt ett år sedan som jag började träna på gym. Först på en rehabklinik och när mina veckor där var till ända (ca 10 veckor är max för varje patient) så fortsatte jag min rehabilitering på ett vanligt gym.

Ni som tränar eller har tränat på gym kanske också har lagt märke till de olika kategorierna av träningstyper som tränar där?
Säkert finns det fler än vad jag hittills har lagt märke till.

En typ är som jag: vi går dit för att träna koncentrerat/fokuserat och vill inte prata så mycket med de andra som är där – i alla fall inte förrän övningsmomentet är klart.
En annan typ är motsatsen till mig: de pratar gärna konstant, både på maskinerna och vid sidan om – vilket innebär att tuff konditionsträning inte är något för dem. De gillar helt enkelt att umgås.
En tredje typ är: de som gärna vill säga till andra hur de ska utföra rörelserna ”rätt”.
En del är: maniska när det kommer till att rengöra maskinerna
En del: struntar i det fullständigt.

För att mer få vara i min egen lilla bubbla så köpte jag nya trådlösa hörlurar som omsluter mer av ytterörat också. De vanliga earin-pluggarna till iPhonen släpper in för mycket ljud från omgivningen, tycker jag.
Med de här nya från Urbanears så slipper jag att höra prat och även musiken från gymhögtalarna.
Ljudböcker är det som gäller för mig när jag kör konditionsträningen i början av varje pass – då känner jag inte hur jobbigt det är. Musik förtränger inte jobbigheten lika effektivt, det blir mer bara som ett trevligt bakgrundsljud.

UPPDATERING. Vilket sammanträffande det blev med det här inlägget och inslaget i nyhetssändningarna idag (30/1) om att ljudboksanvändandet ökar, och särskilt berättelserna med erotiskt innehåll.
Personligen tycker jag att det skulle kännas väldigt konstigt att lyssna på sexskildringar i lurarna samtidigt som jag sitter på bussen eller är på gymmet, bland andra människor.
Näe – det låter bara ”konstigt”.


Annonser

En reaktion på ”I min egen bubbla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.